x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piata media - Presa facuta de jurnalisti de ocazie

Piata media - Presa facuta de jurnalisti de ocazie

de George Daniel Ripa    |    13 Feb 2007   •   00:00
Piata media - Presa facuta de jurnalisti de ocazie

Camerele digitale si telefoanele mobile care au incorporate si facilitati de inregistrare audio-video ii ofera oricarei persoane posibilitatea de-a se juca de-a jurnalistul pentru glorie, dar si pentru bani.

 

Desi a fost lansat in urma cu mai putin de doua luni, serviciul "YouWitnessNews" al gigantului Yahoo a devenit unul dintre cele mai traficate servicii, pentru ca ofera oricui posibilitatea sa posteze online imagini cu evenimente iesite din comun la care a luat parte. Noul serviciu al Yahoo vine la numai doi ani dupa succesul urias inregistrat de site-ul de internet "NewPublic", care detine astazi un portofoliu urias de peste 60.000 de "reporteri" care si-au postat pe internet filmuletele facute la diferite evenimente.

 

ARMATE DE JURNALISTI. "Suntem portalul de stiri online cu cei mai multi contributori din intreaga lume", se lauda Leonard Brody, directorul executiv al companiei NewPublic. "Avem tot felul de oameni care posteaza stiri pe site-ul nostru, de la amatori pana la profesionisti", a mai spus Brody citat de AFP. "Armatele" de jurnalisti din intreaga lume sunt pregatiti sa ofere in cel mai scurt timp, prin intermediul internetului, imagini de la diferite evenimente neanuntate, cum ar fi atentatele teroriste sau dezastrele naturale.

 

IDEEA. Yahoo a realizat necesitatea crearii unui portal de stiri online, pe care sa posteze orice persoana din lume, in timpul atentatelor de la Londra din iulie 2005. La aproximativ o jumatate de ora de la producerea exploziilor, editorii foto ai Yahoo cautau poze pe care sa le posteze pe site. Spre uimirea tuturor, acestea nu au venit de la agentiile de presa, ci au fost realizate de operatori amatori.

×
Subiecte în articol: externe