x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pierre Lellouche, în Micul Paris

Pierre Lellouche, în Micul Paris

10 Feb 2010   •   00:00

Traficul de fiinţe umane şi integrarea minorităţilor sunt principalele subiecte ale discuţiilor pe care secretarul francez de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, le va avea cu oficialii de la Bucureşti pe parcursul vizitei de două zile pe care o începe mâine în România.

Potrivit AFP, care citează un comunicat al Ministerului de Externe de la Paris, delegaţia franceză este preocupată de situaţia miilor de ţigani români emigraţi în Franţa, care trăiesc în condiţii precare. Totodată, Pierre Lellouche urmareşte ca Parisul şi Bucureştiul să îşi sincronizeze mai bine eforturile pentru a stopa traficul de fiinţe umane, "care afectează atât copii, cât şi bătrâni" şi care constituie un derapaj de la principiul european al liberei circulaţii", informează sursa citată.

Secretarul de stat va avea consultări cu premierul Emil Boc, cu vicepremierul Marko Bela, cu şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, precum şi cu omologul său de la Bucureşti, Bogdan Mazuru.

Aceasta este prima vizită a unui oficial francez la Bucureşti după formarea noului Executiv condus de Emil Boc. În Franţa trăiesc aproximativ 20.000 de ţigani, dintre care foarte puţini cu acte şi permise de muncă în regulă. Cei prinşi că stau ilegal pe teritoriul acestei ţări sunt trimişi înapoi în România, cu 300 de euro în buzunar. Odată reveniţi în ţară, ei pot beneficia de un proiect de reintegrare finanţat de Franţa.

×
Subiecte în articol: externe