x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pisica Matilda din Manhattan, condamnată la lesă

Pisica Matilda din Manhattan, condamnată la lesă

de Sînziana Stancu    |    24 Noi 2011   •   12:56
Pisica Matilda din Manhattan, condamnată la lesă

Prestigiosul hotel newyorkez, Algonquin a primit o grea lovitura din partea politiei sanitar-veterinare, care l-a amenintat cu inchiderea daca nu isi pune in lesa mascota, adica pe pisica Matilda. Superba felina umilita este considerata a fi o veritabila “institutie', ea fiind a zecea in randul neamului pisicesc de mascote si cea de-a treia care poarta numele Matilda, din 1930 incoace, de cand dateaza obiceiul locului, relateaza AFP. Biata Matilda va trebui sa suporte nu numai lesa, ci si zgarda (antipurici, probabil, n.r.), deoarece inflexibilii inspectori au decis ca hotelul este rezervat “exclusiv fiintelor umane' si, astfel, nu se va mai putea plimba in libertate pe holurile hotelului si nici nu va mai toarce in bratele admiratorilor.

Vestea despre Matilda i-a intrigat pe toti, incepand cu conducerea hotelului si pana la oaspetii acestuia si cetatenii metropolei americane. "Astazi este in lesa, insa odata ce se va spune pe unde are voie sa umble, o vom elibera", a explicat pe tonul cel mai serios purtatorul de cuvant al hotelului, Alice Dealmeida, care a adaugat ca mascota, "pentru moment, a acceptat situatia. Sta pe biroul de la receptie, toata un zambet". Dealmeida a tinut totodata sa precizeze ca pisica a urmat un dresaj pentru invata "sa nu se duca acolo unde se serveste mancare".

Tabloidul The New York Post este indignat de acest "atentat" la libertatea felinei, Titrand "MIA-OUTRAGE", publicatia The New York Post s-a aratat la randul sau indignata de ceea ce i se intampla Matildei si a considerat decizia inspectorilor sanitari un “atentat' la viata pisicii. Si admiratorii felinei au luat atitudine.

"Ce nedreptate! Matilda face parte din Hotelul Algonquin. Orasul nu are nimic mai bun de facut?", sunt unele dintre comentariile aparute pe pagina de Facebook a pisicii. Ca si predecesorii sai, Matilda primeste cu regularitate scrisori, are propria camera echipata cu o usa pentru pisici si, in mod normal, serviciu personal 24 de ore din 24.

×