x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pistoalele lui Napoleon, cu care a încercat să se sinucidă, vândute la licitație cu 1,7 milioane de euro

Pistoalele lui Napoleon, cu care a încercat să se sinucidă, vândute la licitație cu 1,7 milioane de euro

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2024   •   22:00
Pistoalele lui Napoleon, cu care a încercat să se sinucidă, vândute la licitație cu 1,7 milioane de euro
Sursa foto: ageofrevolution.org/

Pistoalele lui Napoleon care „ar fi putut schimba istoria” au fost vândute la licitație cu 1,7 milioane de euro. Cumpărătorul nu a fost anunțat. Pistoalele sunt declarate comori naționale de către ministerul culturii din Franța.

Supranumite „pistoalele care ar fi putut schimba cursul istoriei”, pistoalele au fost deținute de celebrul general francez până în 1814. Atunci, el ar fi încercat să se sinucidă, dar unul dintre apropiații lui Napoleon a îndepărtat pulberea, făcând armele inutile.

Prețul de pornire la licitație a fost 1,2 milioane de euro. Pe lângă arme, tranzacția include cutia și accesorii originale. Licitația s-a desfășurat duminică la casa de licitații Osenat din Fontainebleau.

Armele au fost create de armurierul parizian Louis-Marin Gosset și au fost declarate comori naționale de către ministerul culturii din Franța.

Datorită acestei clasificări, armele pot fi scoase din Franța doar temporar. De asemenea, guvernul francez are la dispoziție 30 de luni pentru a face o ofertă de cumpărare a pistoalelor de la noul proprietar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pistoale napoleon