x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oscar Pistorius primeşte verdictul final în 21 octombrie. Avocatul acuzării: Reeva Steenkamp a fost "mitraliată"!

Oscar Pistorius primeşte verdictul final în 21 octombrie. Avocatul acuzării: Reeva Steenkamp a fost "mitraliată"!

17 Oct 2014   •   13:08
Oscar Pistorius primeşte verdictul final în 21 octombrie. Avocatul acuzării: Reeva Steenkamp a fost "mitraliată"!
UPDATE 13:40 - Instanța a ascultat pledoariile finale ale avocaților și a anunțat ca va da decizia finală marți, 21 octombrie.

Oscar Pistorius, celebrul atlet paralimpic care și-a ucis logodnica în urmă cu un an, ar putea primi astăzi verdictul final din partea judecatorilor sud-africani. În timpul pledoariei, Gerrie Nel, avocatul acuzării, a spus că Reeva Steenkamp nu a fost doar împușcată, ci "mitraliată", că Pistorius a tras mai multe gloanțe prin ușa băii. Nel a mai spus că în luarea deciziei nu este vorba despre iertare, ci despre justiție.

"Minim 10 ani de închisoare trebuie să primească Pistorius!", a fost răspunsul lui Gerrie Nel în momentul în care judecătoarea l-a întrebat despre lungimea pedepsei pe care ar trebui să o primească atletul.

De cealaltă parte, Barry Roux, avocatul lui Oscar Pistorius a solicitat o pedeapsă cu muncă în interesul comunităţii pentru campionul paralimpic. El a încercat anterior să demonstreze că remuşcările acuzate sunt sincere şi că nu-şi mai doreşte decât un singur lucru: "să facă cât mai mult bine". "Nicio pedeapsă nu poate fi mai grea decât ce a trăit el în ultimele 18 luni", a mai spus avocatul.

"Durerea lui Oscar nu se va şterge niciodată...Traumatismul emoţional este cea mai aspră pedeapsă", a adăugat avocatul în pledoaria sa, subliniind că sportivul a "pierdut tot".

Luna trecută, campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă, în cazul decesului iubitei sale, Reeva Steenkamp. În momentul în care a aflat că nu va fi condamnat pentru crimă cu premeditare, Pistorius a izbucnit în lacrimi.

În cazurile de omor din culpă, pedeapsa maximă este de 15 ani de închisoare, dar nu există o limită minimă. Pistorius îşi va afla pedeapsa pe 13 octombrie.

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a pledat nevinovat la acuzaţia de crimă cu premeditare, afirmând că a împuşcat-o din greşeală pe prietena sa Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, după ce a confundat-o cu un hoţ ascuns în toaleta locuinţei sale.

Parchetul sud-african l-a contrazis, însă, afirmând să acesta şi-a omorât prietena în urma unei dispute şi a solicitat ca sportivul să fie condamnat la 25 de ani de închisoare fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.

×