x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piţi pentru regionale

Piţi pentru regionale

de Irina Cristea    |    02 Feb 2010   •   00:00
Piţi pentru regionale
Sursa foto: Riccardo Dalle Luche/EPA/AGERPRES

Silvio Berlusconi pregăteşte un nou "escadron" de prezentatoare tv şi manechine cu care să atace alegerile regionale de luna viitoare. Printre ele, o tânără supranumită "Angelina Jolie din Bari".



O finalistă la "Miss Italia", o cântăreaţă cu aspiraţii de model (sau invers) şi o fostă prezentatoare a rubricii meteo sunt câteva dintre tinerele pe care Silvio Berlusconi doreşte să le scoată la înaintare în vederea alegerilor regionale din martie. Rămas fidel crezului că politica are nevoie de ceva infuzie de farmec şi de feminitate, premierul italian repetă, astfel, strategia de la alegerile europarlamentare de anul trecut, când pe lista partidului său s-au aflat câteva doamne şi domnişoare ale căror farmece le surclasau nepermis de mult cunoştinţele într-ale politicii europene.

ANGELINA ŞI STĂPĂNA FLUTURILOR

Finalistă la "Miss Italia" şi prezentatoare tv, Francesca Provetti este o posibilă candidată pentru Lombardia din partea Partidului Libertăţii (PdL), aflat la guvernare. În aceeaşi cursă este şi Patricia Kieran, cu care premierul împarte pasiunea pentru... fluturi. Autorităţile locale din Milano au şi sponsorizat, de altfel, o "oază a fluturilor", care se află într-un parc din oraş. În "oază", insectele preferate ale celor doi se pot înmulţi în libertate.

"Angelina Jolie din Bari" este în cărţi pentru regiunea Puglia. Licenţiată în Drept, Graziana Capone are toate şansele de a-i fermeca pe alegători şi de a se bate pentru drepturile lor mai ceva ca Lara Croft, personaj celebru întruchipat de actriţa cu care este comparată. În prezent asistentă în Senat, Giovanna Del Giudice, o fostă prezentatoare a ştirilor meteo, s-ar putea afla pe listele electorale pentru Campania. În Lazio, printre potenţialii candidaţi se numără Francesca Pascale, o prezentatoare de televiziune, şi Cristina Ravot, model şi cântăreaţă. Pe lista de Lazio, scrie La Repubblica, s-ar putea afla şi Emanuela Romano, animatoarea clubului "Silvio, ne lipseşti!". Emanuela s-a remarcat printr-o vizită la vila Certosa, împreună cu Francesca Pascale, pentru a-i duce lui Berlusconi "un borcănel cu aer de Napoli". La Repubblica o menţionează şi pe Chiara Sgarbossa, fostă Miss Veneto, ca o posibilă candidată.

CERTAT DE AI LUI
Giorgio Stracquadanio, un deputat din partea PdL şi unul dintre susţinătorii cei mai puternici ai premierului italian, a declarat că problema prezentatoarelor pică prost, în condiţiile în care se încearcă ridicarea nivelului dezbaterilor politice din Italia. Flavia Perina, un alt deputat PdL, a afirmat că promovarea unor astfel de candidaturi este un pas înapoi. "Nu poţi, pe de o parte, să promovezi candidaturi puternice ale unor femei cu o experienţă politică solidă şi, pe de altă parte, să pui fete de spectacol pe listele electorale", a spus Perina.

×
Subiecte în articol: externe