x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Planul financiar al guvernului Liz Truss se schimbă. Anunțul noului ministru britanic de Finanțe

Planul financiar al guvernului Liz Truss se schimbă. Anunțul noului ministru britanic de Finanțe

16 Oct 2022   •   21:00
Planul financiar al guvernului Liz Truss se schimbă. Anunțul noului ministru britanic de Finanțe

Noul ministru britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, care l-a înlocuit pe Kwasi Kwarteng, spune că se concentrează pe creșterea economică "susținută de stabilitate".

El a avertizat cu privire la posibile creșteri de taxe, precum și economii în cheltuielile publice, spunând că mini-bugetul a mers "prea departe, prea repede". Dar unii conservatori sunt nemulțumiți pe fondul îngrijorărilor legate de conducerea premierului Liz Truss.

Într-o serie de interviuri acordate sâmbătă, noul șef de la finanțe a semnalat că va încetini agenda de reducere a taxelor anunțată inițial de Truss și va anula unele dintre promisiunile făcute de Kwarteng, care a fost demis vineri. Acest lucru este necesar pentru a asigura stabilitatea pe piețele financiare.

"Taxele nu vor scădea atât de mult pe cât sperau oamenii, iar unele taxe vor trebui să crească", a declarat cancelarul la programul Today de la BBC Radio 4. "Voi cere tuturor departamentelor guvernamentale să facă economii suplimentare".

Acest lucru vine în contextul în care Times a relatat că Hunt plănuiește să amâne cu un an reducerea ratei de bază a impozitului pe venit - o parte emblematică a mini-bugetului din 23 septembrie.

Cu toate acestea, Trezoreria a refuzat până acum să confirme raportul, un purtător de cuvânt spunând: "Nu putem specula cu privire la nicio modificare fiscală".

El va prezenta planul economic actualizat al guvernului într-o declarație pe 31 octombrie.

În ultima sa declarație, publicată sâmbătă seara, Hunt a spus: "Accentul meu se pune pe creștere susținută de stabilitate. Efortul de creștere a economiei este corect, aceasta înseamnă că mai mulți oameni pot avea locuri de muncă bune, noi companii pot prospera și putem asigura servicii publice de clasă mondială. Dar am mers prea departe, prea repede”.

De asemenea, a declarat că intenționează să fie "sincer cu oamenii" în legătură cu "deciziile foarte dificile" care trebuie luate "atât în ceea ce privește cheltuielile, cât și impozitele, pentru a reduce datoria".

"Voi prezenta planuri clare și solide pentru a mă asigura că cheltuielile guvernamentale sunt cât mai eficiente posibil, că banii contribuabililor sunt bine cheltuiți și că avem un control riguros asupra finanțelor noastre publice", a adăugat Hunt.

Între timp, autoritatea premierului a fost supusă unor presiuni tot mai mari, unii parlamentari conservatori spunând că numirea lui Hunt înseamnă că Truss este "în funcție, dar nu cu adevărat la putere".

×
Subiecte în articol: Marea Britanie taxe finante