x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Platforma X a plătit o amendă de 5 milioane de dolari și poate fi din nou accesată în Brazilia

Platforma X a plătit o amendă de 5 milioane de dolari și poate fi din nou accesată în Brazilia

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2024   •   10:30
Platforma X a plătit o amendă de 5 milioane de dolari și poate fi din nou accesată în Brazilia

Autoritățile din Brazilia au ridicat interdicția asupra platformei X după ce compania lui Elon Musk a plătit o amendă de 5 milioane de dolari. De asemenea, pentru ridicarea interdicției, X a luat măsuri împotriva conturilor care răspândeau informații false.

Curtea Supremă a Braziliei a anunțat că ridică interdicția asupra platformei de socializare X.

În decizia sa, judecătorul Alexandre de Moraes a spus că a autorizat „întoarcerea imediată” a activităților X în țară după ce compania a plătit amenzi usturătoare și a blocat conturi acuzate de răspândirea dezinformării, conform BBC.

X a plătit amenzi în valoare totală de 5,1 milioane de dolari și a fost de acord să numească un reprezentant local, așa cum prevede legea braziliană.

Moraes a blocat accesul la platforma, deținută de Elon Musk, după ce compania a refuzat să interzică mai multe profiluri considerate de guvern că răspândesc informații greșite despre alegerile prezidențiale din Brazilia din 2022.

Anatel, organul de supraveghere al telecomunicațiilor din Brazilia, a fost instruit să se asigure că serviciul a fost reluat pentru peste 20 de milioane de utilizatori din țară în 24 de ore.

Brazilia este una dintre cele mai mari piețe pentru platformă de pe glob.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: platforma x amenda brazilia