x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ploi torențiale în Peninsula Coreeană. Numeroase persoane au fost evacuate

Ploi torențiale în Peninsula Coreeană. Numeroase persoane au fost evacuate

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2023   •   10:30
Ploi torențiale în Peninsula Coreeană. Numeroase persoane au fost evacuate

Ploile torențiale au provocat pagube în mai multe regiuni din Peninsula Coreeană. Numeroase persoane au fost evacuate în Coreea de Sud, iar autoritățile din Coreea de Nord ar putea elibera apa din unele baraje.

Guvernul sud-coreean a plasat echipele de intervenție în stare de alertă maximă. Ploile torențiale au provocat întreruperi de energie electrică în mii de gospodării și au forțat peste o sută de persoane să își evacueze locuințele.

O persoană este dată dispărută în orașul Busan din sudul țării, în timp ce o altă persoană a fost rănită în provincia Jeolla de Sud, potrivit Reuters.

Ploi abundente sunt și în Coreea de Nord. Autoritățile din sud se tem că oficialii nordului ar putea deschide porțile barajelor de pe râurile care curg peste granița dintre cele două țări.

În trecut, astfel de eliberări de apă, deseori fără notificare din partea Phenianului, au provocat inundații în Sud. Ministerul Unificării, care se ocupă de relațiile cu Nordul, a declarat vineri că a trimis un mesaj, solicitând o notificare în cazul eliberării apei, dar nu a primit niciun răspuns.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ploi torentiale peninsula coreeana