x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Podul Bosfor a fost redeschis traficului după ce o maşină abandonată a determinat intervenţia geniştilor

Podul Bosfor a fost redeschis traficului după ce o maşină abandonată a determinat intervenţia geniştilor

15 Mar 2016   •   17:44
Podul Bosfor a fost redeschis traficului după ce o maşină abandonată a determinat intervenţia geniştilor

Autorităţile turce au redeschis circulaţia pe podul Bosfor din Istanbul, după ce o maşină suspectă abandonată marţi pe linia de urgenţă a determinat intervenţia imediată a geniştilor. Reacţia promptă a forţelor de intervenţie vine la doar două zile după atentatul cu maşină-capcană din Ankara, soldat cu moartea a 37 de persoane, transmite Hurriyet Daily News.

Poliţia a oprit marţi accesul pe podul Bosfor din Istanbul după ce o maşină suspectă a fost descoperită în zonă. Geniştii au detonat autovehiculul suspect, care ar fi fost abandonat pe linia de urgenţă a podului după ce ar fi rămas fără combustibil.

Potrivit presei turce, un bărbat a sărit din maşina în mişcare, care a fost abandonată pe podul Bosfor, prima construcţie care face legătura dintre partea asiatică şi cea europeană a Istanbulului.

Duminică, un atentat cu maşină-capcană din Ankara s-a soldat cu moartea a 37 de persoane şi rănirea altor 125 într-un cartier cu clădiri guvernamentale din capitala turcă.

Explozia, care s-a auzit de la câţiva kilometri distanţă, s-a produs la câteva sute de metri de Ministerul Justiţiei şi de cel de Interne, de un tribunal important şi de fostul birou al premierului.

Un înalt oficial din serviciile de securitate a declarat că explozia a fost provocată de o maşină plină cu explozibili, în timp ce un altul a spus că după deflagraţie s-au auzit focuri de armă.

Autorităţile turce au susţinut că au obţinut date serioase care ar demostra implicarea Partidului Muncitoresc Kurd în atacul terorist de la Ankara.

×