x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia braziliană a distrus 40.000 de arme de foc pe Sambadromul din Rio

Poliţia braziliană a distrus 40.000 de arme de foc pe Sambadromul din Rio

de Mediafax    |    10 Iul 2012   •   13:38

Politia braziliana a distrus luni, cu prilejul Zilei internationale a distrugerii armelor usoare, 40.000 de arme de foc pe Sambadromul din Rio, rezervat in mod normal defilarilor fastuoase ale scolilor de samba in timpul carnavalului, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Initiativa este menita sa atraga atentia populatiei cu privire la violenta din tara, considerata drept una dintre cele mai violente din lume, potrivit politiei civile.

Armele, care au fost strivite cu ajutorul unui compresor pe pista Sambadromului, au fost confiscate sau predate de bunavoie autoritatilor de catre proprietari.

In ultimii zece ani, aproape 150.000 de arme de foc au fost recuperate de politie. Din luna mai, politia a distrus sute de arme zilnic, iar pana la sfarsitul anului, vor fi distruse 120.000.

Cazurile de omucidere din statul Rio de Janeiro au continuat sa scada in 2012, ajungand la 1.784 in primele cinci luni ale anului, respectiv la o rata de 10,9 la o suta de mii de locuitori, cea mai scazuta din 1991, potrivit statisticilor oficiale.

Autoritatile atribuie aceasta scadere a numarului de crime politicii aplicate din 2008 in vederea restabilirii ordinii in acest oras care va gazdui Cupa Mondiala de fotbal din 2014 si Jocurile Olimpice din 2016.

Cea mai mare rata a omuciderilor in Brazilia s-a inregistrat in statul Alagoas, din nord-est, cu 59,5 omucideeri la 100.000 de locuitori, potrivit unui studiu al Institutului brazilian pentru geografie si statistica (IBGE), publicat in septembrie 2011.

In ceea ce priveste violenta, Brazilia este abia pe pozitia a sasea in America Latina, in special dupa Columbia si Venezuela.

×
Subiecte în articol: politie violenta brazilia arme