x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția spaniolă investighează un ritual religios după ce au fost găsite rămășițe umane pe coasta din Alicante

Poliția spaniolă investighează un ritual religios după ce au fost găsite rămășițe umane pe coasta din Alicante

10 Sep 2016   •   17:30
Poliția spaniolă investighează un ritual religios după ce au fost găsite rămășițe umane pe coasta din Alicante

Autoritățile spaniole investighează originea oaselor umane și a altor obiecte învelite în cearceafuri și găsite pe fundul mării Mediterane, săptămâna trecută, la Peñón de Ifach.

Scafandrii gărzii civile a găsit 3 astfel de pachete marțea trecută la o adâncime de 5-6 metri, au declarat surse din cadrul anchetei pentru Efe și citată de El Pais.


Primul Pachet coținea un schelet uman aproape complet care susese recent deshumat.


Printre obiectele din cearceafuri s-au găsit un cuțit, pene, crengi, scheletul unei păsări, o statuetă de bronz și o păpușă, ceea ce îi face pe investigatori să creadă că este vorba despre un ritual asociat cu Santeria, o religie care are elemente din catolicism, mitologia africană Yoruba și credințe sud-americane.


Pachetele conțineau și fotografii și documente care aparțin unor cetățeni spanioli din mai multe părți ale tării. Printre documente s-au găsit și scrisori de la Agenția spaniolă de Taxe care cereau informații suplimentare despre venituri.


Rămășițele umane au fost preluate de criminaliști pentru identificare iar mai multe cimitire din zonă sunt verificate pentru a vedea daca de acolo provin scheletele.

×