x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un politician aflat în închisoare a câștigat alegerile din Pakistan

Un politician aflat în închisoare a câștigat alegerile din Pakistan

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2024   •   12:15
Un politician aflat în închisoare a câștigat alegerile din Pakistan

Un politician aflat în închisoare a câștigat alegerile parlamentare din Pakistan. Este vorba despre fostul premier Imran Khan, ai cărui susținători au obținut cele mai multe voturi. Aceștia au candidat drept independenți deoarece simbolul partidului lui Khan a fost interzis.

Rezultatele finale ale alegerilor naționale din Pakistan i-au plasat pe primul loc pe independenții susținuți de fostul prim-ministru Imran Khan. Aceștia au obținut 93 din totalul de 264 de locuri din Parlament, potrivit Reuters.

Susținătorii lui Khan au candidat în calitate de independenți, deoarece comisia electorală le-a interzis din motive tehnice să participe la alegeri sub simbolul electoral al partidului său. Dezavantajul independenților este că la distribuirea locurilor din Parlament partidele vor mai primi câteva poziții. Pentru a forma guvernul, un candidat are nevoie de o majoritate simplă de 169 de locuri în Adunarea Națională. De aceea, independenții vor fi nevoiți să caute aliați pentru a ajunge la putere.

Imran Khan este un personaj foarte popular în Pakistan. Fost jucător de cricket și fost premier, el a fost condamnat la închisoare pentru corupție și divulgarea de informații secrete. Khan susține că toate acuzațiile sunt false fiind fabricate de adversarii săi politici.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pakistan politician