x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politicienii italieni, supăraţi că românii le vor îmbrăca militarii

Politicienii italieni, supăraţi că românii le vor îmbrăca militarii

26 Ian 2011   •   17:03

Supărare mare pe politicienii din Liga Nordului din cauza unor... cămăşi româneşti. Reprezentanţii Ligii, formaţiune aflată în coaliţia de la guvernare, alături de partidul lui Silvio Berlusconi sunt revoltaţi că o firmă românească va produce uniformele pentru Garda de Finanţe din Italia.

"Am aflat din presă că o firmă românească tocmai şi-a adjudecat contractul cu Garda de Finanţe pentru a furniza instituţiei cămăşi. Adică finanţiştii noştri se vor îmbrăca româneşte? Pare o absurditate de nedescris!" Acesta a fost comentariul făcut de Maurizio Fugatti, Giovanna Negro şi Silvana Comaroli, deputaţi ai Ligii Nordului, după ce au aflat ştirea despre cămăşile româneşti care vor lua drumul Italiei. Deputaţii au fost atât de deranjaţi, încât pregătesc şi o interpelare parlamentară pe această temă.

"Industria textilă e mândria noastră. Întreprinderile mici şi mijlocii din domeniul textil, care au condus atâţia ani economia italiană, au sfârşit prin a fi date uitării? Întreaga lumea admiră dintotdeauna moda italiană şi noi încredinţăm echiparea cu uniforme a instituţiilor noastre unor companii româneşti!", au arătat, într-un comunicat, parlamentarii Ligii Nordului, citaţi de Agenţia Parlamentară Italiană, .

"Multe companii naţionale ar fi furnizat hainele pentru divizie şi acestea ar fi avut cu siguranţă o calitate superioară şi costuri de fabricaţie la fel cu cele ale românilor. Dorinţa noastră e ca pentru viitor să fie produse doar în Italia uniformele furnizate forţelor noastre de ordine", au mai anunţat reprezentanţii Ligii Nordului, care vor iniţia demersuri parlamentare pentru a se asigura că instituţiile din Peninsulă vor purta doar uniforme "Made in Italy".

Garda de Finanţe din Italia este o divizie militară a poliţiei statului, care depinde direct de Ministerul Economiei. În afară de funcţiile de poliţie judiciară şi pentru siguranţă publică, Garda de Finanţe are puteri speciale şi exclusive de poliţie fiscală de stat.

Militarii de la Garda de Finanţe nu vor fi însă singurii italieni îmbrăcaţi româneşte. Firme mari din Italia precum Armani, Versaci sau Ferrari şi-au fabricat sau îşi fabrică în continuare haine în România, lucrând cu companii româneşti din domeniul textilelor de la Brăila sau Focşani.

×