x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia cere Germaniei să trimită rachete Patriot în Ucraina

Polonia cere Germaniei să trimită rachete Patriot în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2022   •   22:22
Polonia cere Germaniei să trimită rachete Patriot în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak a declarat miercuri că a cerut Germaniei să trimită în Ucraina lansatoarele de rachete Patriot oferite Poloniei, scrie Reuters.

"După noile atacuri cu rachete rusești, am cerut Germaniei ca bateriile Patriot oferite Poloniei să fie transferate Ucrainei și desfășurate la granița de vest a acesteia", a scris Blaszczak pe Twitter. "Acest lucru va proteja Ucraina de noi pierderi umane și de pene de curent și va crește securitatea la granița noastră de est".

Luni, Polonia a declarat că va propune desfășurarea de lansatoare de rachete Patriot suplimentare în apropierea graniței sale cu Ucraina, în urma unei oferte din partea Germaniei.

Berlinul a oferit Varșoviei sistemul de apărare antirachetă Patriot pentru a contribui la securizarea spațiului său aerian după ce o rachetă rătăcită s-a prăbușit în Polonia săptămâna trecută. Anterior, Germania declarase că va oferi vecinului său estic ajutor în domeniul poliției aeriene cu ajutorul avioanelor germane Eurofighter.

Se pare că racheta care a lovit Polonia săptămâna trecută, omorând două persoane, a fost trasă accidental de apărarea aeriană a Ucrainei și nu a fost un atac rusesc, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rachete patriot ucraina germania