x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia își menține opoziția față de redistribuirea refugiaților în UE pe baza unor cote obligatorii

Polonia își menține opoziția față de redistribuirea refugiaților în UE pe baza unor cote obligatorii

19 Oct 2018   •   12:25
Polonia își menține opoziția față de redistribuirea refugiaților în UE pe baza unor cote obligatorii

Summitul Uniunii Europene, desfăşurat miercuri şi joi la Bruxelles, nu a reuşit să ducă la progrese în tratarea problemei migraţiei, ca urmare a diferenţelor de opinie în rândul statelor membre privind relocarea solicitanţilor de azil, a declarat vineri ministrul polonez al afacerilor europene Konrad Szymanski, transmite agenţia de presă PAP. 

''Concluziile Consiliului European din luna iunie rămân în vigoare, inclusiv cu privire la respingerea relocării obligatorii a refugiaţilor'', a spus Szymanski. 

El a adăugat că Varşovia îşi menţine opoziţia faţă de redistribuirea solicitanţilor de azil între statele UE pe baza unor cote obligatorii. 

La recentul summit de la Bruxelles, liderii statelor membre au accentuat necesitatea combaterii migraţiei ilegale şi a accelerării procedurilor de deportare în cazul migranţilor economici, care nu au dreptul de rezidenţă în Uniunea Europeană. Ei au dezbătut şi o propunere formulată de cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE. 

Kurz a spus că, în loc să se continue promovarea sistemului de distribuire a solicitanţilor de azil în statele UE pe baza unor cote obligatorii, mai degrabă ar trebui ca ţările membre să aibă abordări special concepute pentru a exprima 'solidaritatea' cu partenerii UE. ''Acest lucru înseamnă că fiecare stat trebuie să aibă o contribuţie atunci când poate şi unde are logică'', a explicat el. 

În timp ce summitul european era în desfăşurare, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, s-a declarat favorabil propunerii ca statele UE să poată alege între primirea refugiaţilor şi oferirea unor contribuţii financiare pentru gestionarea migraţiei şi pentru proiecte de dezvoltare în Africa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Polonia refugiati uniunea europeana