x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia mută armata la granița cu Belarus: Speriem agresorul, astfel încât acesta să nu îndrăznească să ne atace

Polonia mută armata la granița cu Belarus: Speriem agresorul, astfel încât acesta să nu îndrăznească să ne atace

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2023   •   10:23
Polonia mută armata la granița cu Belarus: Speriem agresorul, astfel încât acesta să nu îndrăznească să ne atace
Sursa foto: Hepta

Polonia trimite până la 10.000 de soldați în plus la granița cu Belarus pentru a sprijini Garda de Frontieră, a declarat joi ministrul apărării Mariusz Blaszczak.

"Aproximativ 10.000 de soldați vor fi la graniță, dintre care 4.000 vor sprijini direct Garda de Frontieră și 6.000 vor fi în rezervă", a declarat ministrul într-un interviu pentru radioul public, conform Reuters.

"Mutăm armata mai aproape de granița cu Belarus pentru a speria agresorul, astfel încât acesta să nu îndrăznească să ne atace", a spus Blaszczak.

Ministrul adjunct de interne Maciej Wasik a declarat miercuri că Polonia va trimite 2.000 de soldați suplimentari la frontiera cu Belarus.

Polonia este din ce în ce mai îngrijorată în legătură cu zona de frontieră de când sute de mercenari wagnerieni au ajuns luna trecută în Belarus la invitația președintelui Alexander Lukașenko.

Belarusul își continuă exercițiile militare în apropierea graniței în această săptămână, iar președintele Alexander Lukașenko a declarat de mai multe ori că îi reține pe luptătorii Wagner care vor să atace Polonia.

În ultimele luni, Polonia a înregistrat, de asemenea, o creștere a numărului de migranți, în special din Orientul Mijlociu și Africa, care încearcă să treacă granița.

Șeful Poliției de Frontieră, Tomasz Praga, a declarat la începutul acestei săptămâni că 19.000 de persoane au încercat să treacă ilegal granița dintre Polonia și Belarus în acest an, în creștere față de 16.000 anul trecut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Polonia armata belarus