x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia: O fabrică de false medicamente împotriva impotenţei a fost desfiinţată

Polonia: O fabrică de false medicamente împotriva impotenţei a fost desfiinţată

21 Sep 2016   •   21:35
Polonia: O fabrică de false medicamente împotriva impotenţei a fost desfiinţată

O fabrică clandestină de steroizi şi false medicamente împotriva impotenţei a fost desfiinţată în apropiere de Bydgoszcz, în nordul Poloniei, a informat miercuri poliţia citată de AFP. 

Aproximativ 100.000 de pastile contrafăcute împotriva tulburările de erecţie şi 430.000 fiole de steroizi au fost confiscate, în valoare estimată la circa 17 milioane de zloţi (3,95 milioane de euro), a declarat pentru AFP Agnieszka Hamelusz, purtătoare de cuvânt a Biroului central de investigaţie a poliţiei CBSP. 

Anchetatorii care au desfăşurat investigaţia timp de mai multe luni au interpelat 14 persoane şi au confiscat 48 de utilaje în valoare de un milion de euro. 

Utilajele destinate fabricării medicamentelor erau instalate în camere secrete ale unei case de locuit la care accesul se făcea prin tuneluri disimulate în dulapuri. 

O parte dintre produsele semifinisate destinate fabricării de medicamente proveneau din China, trecând prin Grecia, Marea Britanie sau România. Pastilele vândute pe internet erau prezentate ca fiind produse de societăţi farmaceutice cunoscute. 

Poliţia poloneză a avertizat că produsele vândute ar putea fi periculoase pentru sănătate, ţinând cont de compoziţia lor incertă şi de proastele condiţii de fabricaţie.

AGERPRES

×