x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia va livra arme Ucrainei! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp de ministrul polonez al Apărării

Polonia va livra arme Ucrainei! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp de ministrul polonez al Apărării

10 Feb 2015   •   09:49
Polonia va livra arme Ucrainei! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp de ministrul polonez al Apărării
Sursa foto: Twitter

Polonia este pregătită să ajute Statele Unite în cazul unei decizii a președintelui Barack Obama de a livra arme Ucrainei în conflictul contra rebelilor proruși, dar înarmarea forțelor guvernamentale ucrainene trebuie să fie doar ultima opțiune, potrivit ministrului apărării polonez Tomasz Siemoniak, potrivit Financial Times, citat de Agerpres. ''Rusia trebuie să țină cont că SUA sau Occidentul în general pot lua o decizie de înarmare a Ucrainei și că asul se află în mâna Occidentului, carte care poate fi folosită în viitor, dacă nu chiar acum.

Poziția Poloniei este aceea că nu trebuie să spunem niciodată că această carte nu va fi jucată'', a declarat Siemoniak. El a subliniat însă că până în prezent SUA ori alți membri NATO nu au luat vreo decizie privind înarmarea Ucrainei și a atras atenția că aceasta nu este singura opțiune în discuție, apreciind că folosirea sancțiunilor ar fi cel mai eficient mijloc de contracarare a agresiunii Rusiei.

Marți dimineață, ministrul polonez al apărării a declarat pentru postul de radio Jedynka că furnizarea de arme Ucrainei este opțiunea finală, dar una care merită să fie evitată întrucât ar putea duce la escaladarea conflictului dintre armata ucraineană și separatiștii proruși.

Pe de altă parte, publicația Gazeta Wyborcza l-a citat marți pe Siemoniak care a afirmat că Polonia nu intenționează să trimită armament militar greu în Ucraina.

×