x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pompieri francezi, trimisi sa stinga incendiile de padure din Suedia

Pompieri francezi, trimisi sa stinga incendiile de padure din Suedia

23 Iul 2018   •   06:47
Pompieri francezi, trimisi sa stinga incendiile de padure din Suedia

Un detaşament de pompieri francezi specializaţi în lupta cu focul la sol se afla în Suedia pentru a participa la stingerea incendiilor de pădure din zona arctică. Celor 30 de pompieri din unităţile de instrucţie şi intervenţie ale securităţii civile li se vor alătura luni alţi 30 de colegi din serviciul departamental de specialitate din sudul Franţei. 

 

Misiunea unităţilor franceze este să împiedice extinderea incendiilor aflate deja sub control. Până acum, Suedia a beneficiat de sprijinul unor avioane amfibii Canadair din Italia şi Franţa, iar Danemarca, Germania, Lituania şi Polonia au contribuit la eforturi prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. 

Agenţia suedeză pentru protecţia civilă a observat până duminică 50 de focare de incendiu active, dintre care 20 în nordul ţării. Cele mai violente sunt în provinciile Gävleborg, Dalarna, Jämtland şi Västernorrland, care au cuprins circa 250 de kilometri pătraţi de păduri. Suedia nu dispune de echipamente suficiente pentru intervenţii în astfel de situaţii şi a cerut inclusiv sprijnul NATO, prin centrul euro-atlantic de coordonare a reacţiilor la catastrofe. 

Ţările din nordul Europei sunt afectate în ultimele zile de un val neobişnuit de căldură, cu temperaturi peste 30 de grade în apropiere de Cercul Polar, care amplifică seceta şi favorizează incendiile. AGERPRES

×