x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ponta despre declaraţia lui Putin privind paralelismul dintre Kosovo şi Crimeea: Există diferenţe fundamentale

Ponta despre declaraţia lui Putin privind paralelismul dintre Kosovo şi Crimeea: Există diferenţe fundamentale

de Agerpres    |    18 Mar 2014   •   19:14
Ponta despre declaraţia lui Putin privind paralelismul dintre Kosovo şi Crimeea: Există diferenţe fundamentale

Premierul Victor Ponta şi omologul său albanez Edi Rama au declarat, marţi, că nu poate exista o asemănare între situaţia din Kosovo şi cea din Crimeea, întrebaţi dacă susţin declaraţia preşedintelui Vladimir Putin privind paralelismul dintre situaţia din Crimeea şi cea din Kosovo.

"Nu, nu susţinem. Cred că există diferenţe fundamentale şi cred că este extrem de important ca toate ţările Uniunii Europene să aibă o poziţie foarte clară faţă de ceea ce reprezintă în mod indiscutabil o criză pe plan european şi ceea ce poate duce, din nou, la ceea ce a fost în trecut, un război rece. Deci, lucrurile nu seamănă între ele şi din punctul nostru de vedere cred că trebuie sprijinită Ucraina, Moldova, ca şi Georgia, în drumul lor democratic spre integrare europeană", a declarat premierul român, într-o conferinţă de presă comună la finalul întrevederii oficiale pe care au avut-o la sediul Guvernului Republicii Albania.

Victor Ponta a adăugat că punctul de vedere al României este că "regiunea Balcanilor de vest va fi sigură şi prosperă doar atunci când toate ţările din această regiune vor fi membre ale Uniunii Europene".

Primul-ministru al Albaniei Edi Rama a declarat, la rândul său, că poziţia exprimată de omologul său român, "ca şi răspunsul întregii lumi democratice, ca şi răspunsul Albaniei în privinţa ţării şi a situaţiei în discuţie, nu lasă loc de niciun fel de echivoc".

"Paralelismul este total nefondat. Dimpotrivă, chiar intervenţia rusă merge contra sensului istoriei", a mai declarat Edi Rama.

Preşedintele rus Vladimir Putin a invocat marţi, în discursul rostit în faţa celor două camere reunite ale parlamentului rus, deciziile ONU şi SUA în privinţa precedentului Kosovo, afirmând că decizia locuitorilor din Crimeea se înscrie în aceeaşi procedură, informează ITAR-TASS.

×
Subiecte în articol: anexarea crimeei Victor Ponta edi rama