x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Porcul cu steroizi - teroarea sportivilor chinezi, înaintea Jocurilor Olimpice

Porcul cu steroizi - teroarea sportivilor chinezi, înaintea Jocurilor Olimpice

18 Apr 2012   •   10:38
Porcul cu steroizi - teroarea sportivilor chinezi, înaintea Jocurilor Olimpice

Cel putin 196 de sportivi din cadrul Federatiei chineze de sporturi acvatice sunt supusi unui regim fara carne, de teama ca ar putea inghiti substante interzise de codul antidoping, inaintea Jocurilor Olimpice de la Londra - informeaza Le Figaro, citand prea chineza. Masura este aplicata 40 de zile, intr-o tara in care scandalurile alimentare vin in cascada. Printre cele recente se numara cel al carnii de porc cu clenbuterol, un anabolizant care reduce grasimea si creste masa musculara. Produsul poate fi nociv iar sportivilor le poate aduce in plus si sanctiunile severe date in lupta antidoping.

Numai in ultimele luni, China a trecut prin urmatoarele scandaluri legate de alimente: uleiurile de gatit reciclate, ouale vopsite cu coloranti nocivi, ciupercile cancerigene, pateul de soia contrafacut, vinurile alterate. Ultimul aproape ca bate imaginatia: capsule de medicamente fabricate din talpa de pantof!
Campioana olimpica la judo Ton Wen a fost suspendata in 2010 pentru doi ani, dupa ce i s-a gasit clenbuterol la un control antidoping. Ulterior, ea a fost achitata printr-o hotarare a TAS, pentru un viciu de procedura.

×