x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poroşenko: Estul separatist prorus va rămâne în cadrul Ucrainei

Poroşenko: Estul separatist prorus va rămâne în cadrul Ucrainei

10 Sep 2014   •   11:48
Poroşenko: Estul separatist prorus va rămâne în cadrul Ucrainei
Sursa foto: MYKOLA LAZARENKO / PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / POOL/EPA

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat azi că va depune în parlament (Rada Supremă) un proiect de lege care va garanta o mai mare autonomie pentru Estul separatist prorus, subliniind că această regiune va rămâne în cadrul Ucrainei, informează AFP şi Unian, citate de Agerpres. "Situaţia din estul Ucrainei s-a schimbat radical de la intrarea în vigoare a încetării focului vineri. Înainte de anunţarea încetării focului, Ucraina a pierdut în fiecare zi zeci de vieţi ale eroilor săi", a estimat şeful statului ucrainean.

Dar "Ucraina nu a făcut nicio concesie în ceea ce priveşte integritatea sa teritorială", a declarat Poroşenko, în aluzie la semnarea vineri la Minsk a unui "protocol" privind încetarea focului cu rebelii proruşi.

"Nu poate fi nicio discuţie cu privire la federalizare sau orice fel de separare (a regiunilor din Est). Legea cu privire la o administrare autonomă temporară pentru districtele Doneţk şi Lugansk (două bastioane rebele) prevede un statut care păstrează aceste regiuni în cadrul Ucrainei", a mai spus Poroşenko.

×