x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Portretul teroristului din Marea Britanie: provine din clasa de mijloc şi are un nivel înalt de educaţie

Portretul teroristului din Marea Britanie: provine din clasa de mijloc şi are un nivel înalt de educaţie

16 Oct 2011   •   09:19
Portretul teroristului din Marea Britanie: provine din clasa de mijloc şi are un nivel înalt de educaţie

Un document secret al serviciului britanic MI 5, descoperit de un jurnalist de la Mail on Sunday in resedinta abandonata a ambasadei Marii Britanii la Tripoli, releva ca doua treimi dintre suspectii de terorism de pe teritoriul Albionului provin din clasa de mijloc iar nivelul de educatie al atentatorilor sinucigasi este peste medie.

Documentul mai demonteaza un mit, cel potrivit caruia teroristii ar fi psihopati si singuratici, concluziile serviciului de securitate britanic fiind ca 90 la suta dintre acestia sunt “sociabili' si au “foarte multi prieteni'.

Cercetarea a fost efectuata dupa studiul profilului a 90 de suspecti de terorism, radicalizarea acestora, in timp, fiind provocata de patru factori. Traumele, provocate de decesul unei persoane dragi, radicalizeaza un suspect din zece, alti factori declansatori fiind migratia, antecedentele criminale si perioadele petrecute in inchisori.

Studiul de 200 de pagini arata ca media de varsta la care teroristii musulmanii devin radicali este de 21,6 ani, orice persoana cu varsta cuprinsa intre 16 si 32 de ani fiind considerata vulnerabila. Jumatate dintre acestia sunt casatoriti, iar un sfert au cel putin un copil.

×
Subiecte în articol: terorişti Marea Britanie profilul