x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Portugalia: Alegeri parlamentare câştigate de socialişti

Portugalia: Alegeri parlamentare câştigate de socialişti

31 Ian 2022   •   10:20
Portugalia: Alegeri parlamentare câştigate de socialişti
Sursa foto: Hepta

Partidul Socialist din Portugalia a câştigat alegerile parlamentare din ţară. De asemenea, partidul a obţinut majoritatea absolută în parlament. Socialiştii, conduşi de premierul Antonio Costa, au obţinut 42% din voturi.

Partidul Socialist din Portugalia a câştigat alegerile parlamentare anticipate din ţară. În cursa electorală, socialiştii au învins Partidul Social Democrat.

Socialiştii, conduşi de premierul Antonio Costa, au obţinut 42% din voturi, după numărarea a 95% din buletinele de vot, a anunţat comisia electorală. Costa a declarat că socialiştii şi-au asigurat o majoritate absolută de 117 locuri din 118 în alegeri.

„Majoritate absolută nu înseamnă putere absolută. Nu înseamnă să guvernezi singur. Este o responsabilitate sporită şi înseamnă să guvernezi cu şi pentru toţi portughezii", a declarat premierul.

Lideri europeni de stânga, precum prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez şi cancelarul Germaniei Olaf Scholz, şi-au arătat sprijinul faţă de Costa în timpul campaniei. Scholz l-a numit pe Costa un „apărător neobosit al justiţiei sociale”.

Guvernul lui Costa a anulat măsurile de austeritate, a respectat bugetele şi a redus şomajul la nivelul la care era înainte de pandemia de COVID-19.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alegeri portugalia