x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Portugalia a anunțat trimiterea de tancuri Leopard 2 în Ucraina

Portugalia a anunțat trimiterea de tancuri Leopard 2 în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2023   •   19:30
Portugalia a anunțat trimiterea de tancuri Leopard 2 în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, a anunțat, sâmbătă, premierul Antonio Costa, fără a preciza numărul acestora, scrie Reuters.

El a mai spus că discută cu Germania pentru a obține piesele necesare pentru repararea celor nefuncționale din inventarul de armament al Portugaliei.

"Lucrăm în prezent pentru a putea dispensa o parte din tancurile noastre. Știu câte tancuri vor fi trimise în Ucraina, dar acest lucru va fi anunțat la momentul potrivit", a spus premierul pentru agenția de presă Lusa, în timpul unei deplasări în Republica Centrafricană. El a mai adăugat că speră să le livreze Ucrainei până la sfârșitul lunii martie.

Amiralul António Silva Ribeiro, șeful forțelor armate portugheze, a declarat luna trecută că Portugalia are 37 de tancuri Leopard 2, dar presa locală scrie că majoritatea sunt inoperabile. Ministerul Apărării nu vrea să comenteze "operabilitatea sistemelor de arme și echipamente" din motive de securitate.

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a precizat în această săptămână că forțele armate ale țării sale vor primi circa  120-140 de tancuri,în ceea ce el numește un"prim val" de livrări.

 

×
Subiecte în articol: Portugalia tancuri ucraina Rusia