x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președinta Argentinei a fost pusă sub acuzare pentru obstrucționarea justiției

Președinta Argentinei a fost pusă sub acuzare pentru obstrucționarea justiției

13 Feb 2015   •   20:44
Președinta Argentinei a fost pusă sub acuzare pentru obstrucționarea justiției

Președinta Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă oficială sub acuzare pentru că ar fi obstrucționat justiția și ar fi acoperit implicarea Iranului într-un atac din 1994 asupra unui centru al comunității evreiești din Buenoes Aires soldat cu moartea a 85 de persoane, relatează AFP și DPA.           
Procurorul Gerardo Pollicita a pus-o sub acuzare pe Cristina Kirchner în legătură cu o plângere pe care procurorul Alberto Nisman a înaintat-o la 14 ianuarie. Nisman, care investiga atacul asupra centrului AMIA de 11 ani, a fost găsit mort în apartamentul său, în condiții misterioase, patru zile mai târziu, la 18 ianuarie.

El a fost descoperit într-o baltă de sânge, cu un revolver lângă el, în apartamentul său din Puerto Madero, un cartier de lux din capitala Buenos Aires. Ulterior, un alt procuror a precizat că Alberto Nisman, al cărui deces a stârnit un val de emoție în Argentina, ar fi intenționat un timp să ceară plasarea în detenție a Cristinei Kirchner, sub acuzația de obstrucționare a justiției.

Ministerul de externe argentinian Hector Timerman și alți doi politicieni proguvernamentali au fost de asemenea inculpați în acest caz. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: cristina kirchner