x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul britanic cere NATO o reacţie dură la masacrele din Ucraina

Premierul britanic cere NATO o reacţie dură la masacrele din Ucraina

04 Apr 2022   •   18:30
Premierul britanic cere NATO o reacţie dură la masacrele din Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că speră să obţină o reacţie dură a NATO la criza din Ucraina, după ce Rusia a fost acuzată de masacrarea civililor, transmite luni dpa.

Johnson a condamnat deja "atacurile josnice" ale Rusiei împotriva civililor din oraşele ucrainene Irpin şi Bucea şi a promis că "nu vom avea linişte până când nu se face dreptate".

Săptămâna aceasta, prim-ministrul le va fi gazdă la reşedinţa sa londoneză din Downing Street liderilor Poloniei şi Germaniei, cu care va discuta despre NATO şi despre modalităţile de a sprijini Ucraina în faţa agresiunii ruse.

Duminică, Johnson a afirmat că "nicio dezminţire sau dezinformare de la Kremlin" nu pot ascunde că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este "disperat", iar "invazia sa este nereuşită".

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, după retragerea trupelor ruse, pe străzile oraşului Bucea şi în suburbia Irpin a Kievului au fost găsite cadavrele unor civili, într-o scenă asemănătoare unui "film de groază".

×
Subiecte în articol: Boris Johnson