x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul britanic, David Cameron, se află în Indonezia: Suntem pregătiţi să acordăm ajutor în caz de tsunami

Premierul britanic, David Cameron, se află în Indonezia: Suntem pregătiţi să acordăm ajutor în caz de tsunami

11 Apr 2012   •   11:17
Premierul britanic, David Cameron, se află în Indonezia: Suntem pregătiţi să acordăm ajutor în caz de tsunami

Aflat intamplator intr-o vizita de lucru in Indonezia in momentul producerii seismului de miercuri, premierul britanic David Cameron a dat asigurari ca Marea Britanie va ajuta Indonezia in eventualitatea producerii unui val tsunami, anunta ITV.

Intr-o conferinta de presa, la Jakarta, Cameron s-a aratat 'ingrijorat de vestile din Aceh (despre cutremur n.r.)". In aceeasi conferinta, presedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a spus ca situatia este sub control si ca nu exista pericol de tsunami pentru Indonezia.

"Sistemul nostru de avertizare functioneaza bine si am ordonat echipelor de interventie la nivel national sa se indrepte imediat, cu un zbor, spre (provincia) Aceh, pentru a se asigura ca situatia este sub control si sa adopte orice masuri necesare. Multumesc lui Allah, din ceea ce am auzit nu s-au raportat victime sau pagube majore in Banda Aceh sau in alte locuri", a subliniat pre;edintele indonezian.


×