x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Bulgariei ÎI PUNE LA PUNCT PE EUROPARLAMENTARI: Dacă suntem așa de corupți, de ce am câștigat alegerile?

Premierul Bulgariei ÎI PUNE LA PUNCT PE EUROPARLAMENTARI: Dacă suntem așa de corupți, de ce am câștigat alegerile?

de Dan Constantin    |    04 Mar 2018   •   14:49
Premierul Bulgariei ÎI PUNE LA PUNCT PE EUROPARLAMENTARI: Dacă suntem așa de corupți, de ce am câștigat alegerile?

Boiko Borisov, primul ministru al Bulgariei, a dat un răspuns tranșant europarlamentarilor care consideră că măsurile guvernului de la Sofia împotriva corupției nu sunt eficiente. Dacă suntem așa de corupți cum susțineți, de ce am câștigat alegerile, de ce avem creștere economică și investiții străine? a replicat Borisov.

Criticile au venit mai ales din grupul „verzilor” din Parlamentul European. Premierul a găsit explicația: ecologiștii din Bulgaria, parteneri de guvernare cu Borisov, nu au intrat în parlament pentru că s-au certat între ei și formațiunea verzilor s-a fragmentat în trei grupări. Planurile de modernizare a stațiunii montane Bansko sunt sever criticate de ong-rile eco. Borisov a declarat că la Bansko se construiește doar o instalație de transport pe cablu.

În PE gruparea verzilor a fost foarte critică și la adresa României pentru modificarea legilor justiției, preluînd discursul monicăi Macovei și a mișcării #rezist legate de finanțările Soros

 Bulgaria deține de la începutul anului președinția Uniunii Europene pentru șase luni.

×
Subiecte în articol: boiko borisov