x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul chinez va vizita România

Premierul chinez va vizita România

18 Noi 2013   •   14:27
Premierul chinez va vizita România

Premierul chinez Li Kiqiang va vizita România spre sfârşitul lunii noiembrie, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, citat de agenţia Xinhua.
În timpul vizitei în România, Li se va întâlni şi va discuta cu lideri români şi va planifica împreună cu aceştia cooperarea dintre cele două ţări, pentru a promova o dezvoltare sănătoasă şi stabilă a relaţiilor bilaterale, a adăugat oficialul chinez.

Oficialul a precizat că vizita va avea loc în perioada 25-29 noiembrie, când premierul chinez are de asemenea programată o deplasare în Uzbekistan, unde va participa la o întâlnire a premierilor statelor membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai.

Forumul Economic şi Comercial China - Europa Centrală şi de Est va avea loc la 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, în Bucuresti, cu ocazia ediţiei din acest an a întâlnirii premierilor din China şi statele din regiune. Forumul va fi inaugurat de discursuri sustinute de premierul român Victor Ponta si de premierul chinez Li Keqiang. La reuniune vor fi prezenţi aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai sectorului privat, public şi de stat din China, România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Macedonia, potrivit Mediafax.

În timpul întâlnirii China-ECE, Li va prezenta măsuri pentru promovarea cooperării Chinei cu ţările din regiune şi va discuta cu lideri din 16 state despre îmbunătăţirea cooperării, potrivit reprezentantului Ministerului chinez de Externe.

Premierul chinez va avea, de asemenea, pe parcursul summit-ului, întrevederi bilaterale cu lideri ai statelor din Europa Centrală şi de Est.



×
Subiecte în articol: premier chinez China vizita