x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Finlandei - Casanova de la Cercul Polar

Premierul Finlandei - Casanova de la Cercul Polar

de Delia Zahareanu    |    28 Feb 2007   •   00:00
Premierul Finlandei - Casanova de la Cercul Polar

Iubitor al naturii, timid, dar in acelasi timp aparand in deschiderile ziarelor. Premierul finlandez Matti Vanhanen pare a fi "amantul contemporan", dand papucii prin mesaje pe mobil.

Despartiri prin SMS

Iubitor al naturii, timid, dar in acelasi timp aparand in deschiderile ziarelor. Premierul finlandez Matti Vanhanen pare a fi "amantul contemporan", dand papucii prin mesaje pe mobil.

Este cunoscut ca un infocat sustinator al tolerantei zero fata de alcool, iar personalitatea sa fascineaza opinia publica numai cand intra in vizorul tabloidelor din Finlanda. Iar in ultima vreme premierul a avut parte de atata atentie din partea presei de scandal din tara sa incat a ajuns sa declare intr-una din cartile sale: "Nu dorim fundamentalism in Finlanda si nici o expresie comerciala a Stasi", referindu-se la campaniile carora le-a fost tinta in timpul electoralelor pentru prezidentialele din ianuarie 2006.

ALEGERI. La 18 martie, premierul Matti Vanhanen candideaza la alegeri, sperand la inca un mandat in fruntea guvernului. Asta cu toate ca din 2003, de cand a fost nominalizat din Partidului Centrist pentru fotoliul de sef al Executivului, Vanhanen n-a mai avut prea multa liniste, fiind vesnic sub reflectoarele media. Premierul este un impatimit taietor de lemne in timpul liber. A divortat in 2005 de o stewardesa si este tata a doi copii. Iar ulterior a fost banuit de o legatura cu o fosta Miss Finlanda, actualmente ministru al Culturii, Tanja Saarela. Insa premierul poseda si o latura "tehnologic-pasionala", mai ales atunci cand se supara pe partenerele sale de viata si le da papucii prin SMS. Doar vorbim despre tara in care s-a nascut telefonul Nokia…

"ADIO!". In vreme ce scria mai abitir despre presa tabloida cu apucaturi de Stasi, premierul finlandez a inceput in ianuarie 2006 o relatie extrem de controversata cu Susan Kuronen, divortata si ea, si mama a trei copii. Iubirea a durat pana in toamna aceluiasi an, cand Susan a primit un SMS de la Matti: "S-a terminat", dupa cum s-a confesat unei reviste de femei din Finlanda. Dar Susan nu a lasat lucrurile aici, deoarece a scris o carte despre relatia sa cu Vanhanen, intitulata "Prietena premierului". Editorii volumului au suprimat totusi o parte a corespondentelor dintre cei doi, la presiunile externe. Morala povestii este insa una cu "happy end": "Atata vreme cat Vanhanen isi face bine treaba, oamenilor nici ca le pasa de comportamentul sau in particular, pe care de altfel il considera normal pentru un om divortat", a conchis profesorul de media si comunicare Erkki Karvonen, citat de AFP.

×
Subiecte în articol: externe premierul