x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul israelian la ONU: În 2013, Iranul va avea arma nucleară. Este deja mult prea târziu! (VIDEO)

Premierul israelian la ONU: În 2013, Iranul va avea arma nucleară. Este deja mult prea târziu! (VIDEO)

27 Sep 2012   •   20:10
Premierul israelian la ONU: În 2013, Iranul va avea arma nucleară. Este deja mult prea târziu! (VIDEO)

Discursul tinut in cadrul Adunarii Generale a ONU de catre premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a reprezentat un apel disperat pentru un ultimatum ce ar trebui acordat Iranului si programului de inarmare nucleara al Teheranului.

In timpul discursului, primul ministru a prezentat si o diagrama, care simboliza, procentual si grafic, programul de inarmare al Iranului.

"Iranul a finalizat programul de imbogatire a uraniului in proportie de 70 la suta. Pana in vara anului viitor, va avea arma nucleara si atunci va fi prea tarziu. Deja este tarziu, daca nu se vor adopta masuri de urgenta. Un ultimatum nu va conduce la razboi, ci va preveni razboiul", a clamat premierul israelian, in ceea ce analistii politici considera a fi ultima incercare de sensibilizare a ONU, inainte ca Israelul sa adopte masuri unilaterale militare impotriva Teheranului, in ciuda apelului la calm facut de SUA, singurul aliat ferm al Tel Aviv-ului.

×