x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul ungar Viktor Orban reproşează Germaniei tonul 'brutal, grosolan şi agresiv'

Premierul ungar Viktor Orban reproşează Germaniei tonul 'brutal, grosolan şi agresiv'

25 Feb 2016   •   11:47
Premierul ungar Viktor Orban reproşează Germaniei tonul 'brutal, grosolan şi agresiv'

Premierul ungar Viktor Orban i-a reproşat Germaniei tonul său 'brutal, grosolan şi agresiv' în criza refugiaţilor, argumentând că politica germană 'nu este lipsită de alternativă", într-un interviu apărut joi în cotidianul german Bild, relatează AFP.

'Astăzi, tonul folosit de Germania este brutal, grosolan şi agresiv", a acuzat şeful guvernului conservator, critic înverşunat al politicii porţilor deschise pentru refugiaţi adoptată de cancelarul Angela Merkel.

'Politica germană privind refugiaţii nu este lipsită de alternativă', a spus Orban, care a anunţat miercuri organizarea unui referendum cu privire la planul european de relocare a refugiaţilor între ţările membre ale UE, căruia guvernul ungar i se opune ferm.

'Cotele vor schimba profilul Europei - din punct de vedere etnic, cultural şi religios', a declarat pentru Bild liderul ungar, a cărui ţară formează împreună cu Polonia, Cehia şi Slovacia 'Grupul de la Vişegrad', care se opune cotelor de primire a refugiaţilor adoptate de Comisia Europeană.

Din cauza afluxului necontrolat de migranţi UE se confruntă cu riscul importului de 'terorism, criminalitate, antisemitism şi homofobie", a mai spus Orban.

Totodată, premierul ungar a declarat că promisiunea Uniunii Europene (UE) de a oferi bani şi alte concesii Turciei în schimbul stopării fluxului de refugiaţi către Europa este o 'iluzie', relatează Reuters.

'Cerşim supuşi de la (preşedintele turc Tayyip) Erdogan (să ne asigure) securitatea la frontierele noastre, în schimbul banilor şi a promisiunilor, pentru că nu ne putem proteja singuri', a declarat Viktor Orban pentru cotidianul german Bild.

'Acest lucru face ca viitorul şi securitatea Europei să depindă de bunăvoinţa Turciei', a mai spus el.

Ţările Uniunii Europene au aprobat în această lună suma de 3 miliarde de euro pentru Turcia în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru refugiaţi, în schimbul promisiunii de a se asigura că puţini dintre aceştia vor migra în Europa.

Viktor Orban a fost unul dintre cei mai fermi critici ai poziţiei cancelarului german Angela Merkel faţă de refugiaţi.

'Bruxellesul face promisiuni turcilor pe care noi nu le putem respecta - sau nu vrem să le respectăm. Planul de a primi sute de mii de refugiaţi din Turcia şi de a-i distribui în întreaga Europă este o iluzie", a mai spus el. AGERPRES

×