x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premiile Pulitzer 2017: Jurnalistul cunoscut pentru reportajele care l-au vizat pe Trump în campanie a fost premiat

Premiile Pulitzer 2017: Jurnalistul cunoscut pentru reportajele care l-au vizat pe Trump în campanie a fost premiat

11 Apr 2017   •   10:49
Premiile Pulitzer 2017: Jurnalistul cunoscut pentru reportajele care l-au vizat pe Trump în campanie a fost premiat

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincţii din jurnalismul american, au recompensat în acest an mai multe articole despre campania electorală din Statele Unite, printre materialele premiate figurând o anchetă despre actele de binefacere ale candidatului la prezidenţiale Donald Trump, informează AFP. 

Jurnalistul David Fahrenthold, de la cotidianul Washington Post, s-a impus la categoria "Jurnalism naţional" ("National Reporting"), pentru un model de jurnalism transparent", a indicat Comitetul de acordare a premiilor - recompensând modul de investigare inovator folosit de jurnalist, care a cerut ajutorul persoanelor care îl urmăreau pe Twitter pentru a da de urma donaţiilor făcute de Trump în scopuri nobile. Fahrenthold a investigat afirmaţiile înşelătoare ale candidatului la Casa Albă cu privire la generozitatea sa faţă de cauze caritabile şi a dezvăluit cum Trump s-a lăudat în termeni foarte cruzi despre cum a dat dovadă de o atitudine degradantă faţă de femei - aşa cum apare într-o înregistrare din 2005, obţinută de Washington Post. 

Premiul Pulitzer pentru "Servicii Publice" ("Public Service") a revenit în 2017 publicaţiei New York Daily News şi platformei ProPublica pentru o anchetă despre aplicarea abuzivă de către poliţie a legislaţiei ce viza evacuarea din locuinţe a unor persoane sărace, în principal din rândul minorităţilor. 

Cotidianul The New York Times (NYT) a fost recompensat la categoria "Jurnalism Internaţional" ("International Reporting") pentru modul în care a analizat eforturile preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a extinde influenţa rusă în afara ţării, recurgând, printre altele, la asasinate, hărţuire online şi înscenări împotriva oponenţilor. De asemenea, jurnalistul C. J. Chivers, de la New York Times, a primit premiul pentru "Cronică" ("Feature Writing"), pentru un material care descrie alunecarea spre violenţă a unui puşcaş marin, după întoarcerea dintr-o zonă de luptă, explică Agerpres.

Fotograful independent Daniel Berehulak a câştigat premiul Pulitzer la categoria "Fotografie Breaking News" ("Breaking News Photography"), cu o imagine despre lupta antidroguri din Filipine. Fotografiile sale au fost publicate în New York Times. 

Premiul pentru "Fotoreportaj" (Feature Photography") a revenit publicaţiei Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supravieţuit unui schimb de focuri în Chicago, şi al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieţii după această dramă. 

Premiile Pulitzer, înfiinţate în 1917 şi acordate de către Columbia University din New York, sunt acordate anual la 21 de categorii.

×
Subiecte în articol: premiile pulitzer washington post trump