x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un preot mormon a pus pe fugă un bătăuş atacându-l cu o sabie de samurai

Un preot mormon a pus pe fugă un bătăuş atacându-l cu o sabie de samurai

24 Apr 2013   •   15:49
Un preot mormon a pus pe fugă un bătăuş atacându-l cu o sabie de samurai

Un preot mormon înarmat cu o sabie de samurai a pus pe fugă un bătăuş care atacase o femeie în faţa casei sale. Kent Hendrix, un preot mormon de 47 de ani, care trăieşte în Salt Lake City, în SUA, a fost strigat de fiul său care a văzut atacul pe fereastră.

Hendrix, care se afla la duş, s-a îmbrăcat în grabă şi, încă desculţ, a apuca sabia sa de samurai, lungă de 75 de centimetri, sărind în ajutorul femeii.

"A făcut ochii mari ca două farfurii când m-a văzut. A sărit în spate şi a luat-o la fugă", a povestit Hendrix. "Probabil că n-a ma scos nimeni sabia la el, până acum", a adăugat preotul.

Hendrix a continuat să-l fugărească pe bătăuş, cu sabia în mână, până când acesta a intrat în maşina sa parcată mai în apropiere şi a demarat. Preotul a memorat însă numărul de înmatriculare şi a recuperat şi un balsam de buze scăpat de bătăuş pe jos în timp ce fugea.

"Am strigat la el: Am ADN-ul tău şi numărul de înmatriculare. Eşti ca şi prins", a povestit Hendrix.

Suspectul, Grant Eggersten, de 37 de ani, s-a predat o oră mai târziu. Acesta avea deja un ordin judecătoresc care îi interzicea să se apropie de femeia pe care o atacase. Eggersten a fost acuzat de violare a ordinului de restricţie, de atac şi de jaf, pentru că în timpul atacului furase cheile de la casa femeii.

Victima a scăpat cu răni minore.

Salvatorul femeii, Kent Hendrix, nu este doar un preot mormon, dar şi un practicant de Kishindo, având centura neagră în acestă artă marţială. Totuşi, Hendrix spune că în cei 30 de ani în care a practicat artele marţiale, este prima dată când s-a folosit de sabie.

"Nu este ceva care să se întâmple zi de zi. Cartierul nostru este destul de liniştit", a spus Hendrix.

Antrenamentul cu sabia face parte din rutina zilnică a preotului, acesta ţinând arma lângă pat.

"Unii oameni ţin aproape bâta. Eu ţin sabia", a mai spus preotul. 

×
Subiecte în articol: sabie samurai preot mormon