x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa belgiana difuzeaza imagini cu suspectii atentatului de la aeroportul din Bruxelles

Presa belgiana difuzeaza imagini cu suspectii atentatului de la aeroportul din Bruxelles

22 Mar 2016   •   17:43
Presa belgiana difuzeaza imagini cu suspectii atentatului de la aeroportul din Bruxelles

Prima fotografie a posibililor suspecți din spatele exploziilor din cadrul aeroportului din Bruxelles au fost publicate online, scrie Russia Today.

Este vorba de doi bărbați cu părul negru, purtând pulovere negre şi care au cărucioare de aeroport.

Imaginea se pare că provine de la camerele de supraveghere a aeroportului.

Belgia a anunţat trei zile de doliu naţional în urma atentatelor produse marţi pe aeroportul internaţional şi într-o staţie de metrou din capitala ţării, Bruxelles, şi soldate cu cel puţin 34 de morţi, conform celui mai recent bilanţ provizoriu, transmit DPA şi AFP. 

Anunţul privind decretarea zilelor de doliu a fost făcut de ministrul de interne, Jan Jambon, citat de radio-televiziunea publică RTBF. 

La rândul său, primarul Bruxelles-ului, Yvan Mayeur, a indicat, într-o conferinţă de presă, că printre răniţii în atentatul din staţia de metrou Maelbeek se află persoane de mai 'multe naţionalităţi', iar identificarea victimelor va dura mai mult din cauza situaţiei 'haotice'. 

'Prima persoană pe care forţele de poliţie vor să o identifice este autorul', pentru a putea fi 'deosebit' de victime, a adăugat primarul. 

La staţia Maelbeek, unde o explozie puternică s-a produs într-o ramă de metrou spre ora 09.00 (08.00 GMT), există 'probabil în jur de 20 de decedaţi', şi '106 răniţi', potrivit primarului. 

Dintre cei 106 răniţi, '17 sunt în stare gravă, 23 au fost puternic atinşi de explozie, iar 66 sunt răniţi mai uşor', a precizat Yvan Mayeur. 

Deflagraţia a fost atât de puternică, încât a provocat prăbuşirea a trei pereţi ai unei parcări subterane vecine cu staţia de metrou, a explicat un purtător de cuvânt al pompierilor din Bruxelles, Pierre Meys.

 

 

 

×
Subiecte în articol: atentate bruxelles