x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa germană: Cel puţin opt suspecţi de terorism, urmăriţi în întreaga Europa

Presa germană: Cel puţin opt suspecţi de terorism, urmăriţi în întreaga Europa

27 Mar 2016   •   16:09
Presa germană: Cel puţin opt suspecţi de terorism, urmăriţi în întreaga Europa
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

Serviciile secrete europene caută cel puţin opt persoane suspectate de legături cu atentatele de la Paris, din noiembrie 2015, şi de la Bruxelles, de marţi, anunţă în ediţia de duminică publicaţia germană Die Welt.

Potrivit surselor din serviciile de securitate consultate de jurnaliştii germani, cei mai mulţi dintre cei urmăriţi sunt cetăţeni francezi şi belgieni, despre care se crede fie că au ajuns în Siria, fie sunt fugari prin Europa.

Die Welt mai spune că toţi suspecţii au avut diverse contacte cu Abdelhamid Abaaoud şi cu Salah Abdeslam. Primul este presupusul coordonator al atacurilor de la Paris, din noimebrie 2015, şi a fost ucis de poliţia fraceză pe 18 noiembrie, în timp ce al doilea este principalul suspect scăpat cu viaţă după atentate şi a fost capturat la Bruxelles, la începtului lunii martie.

Poliţia Criminalistă Federală din Germania este implicată în aceste urmăriri, mai scrie Die Welt, care spune că oficialii instituţiei n-au dorit să comenteze în niciun fel informaţia.

În atentatele de la Paris, din noiembrie 2015, au murit 130 de oameni şi peste 350 au fost răniţi. În atacurile de marţea trecută, din Bruxelles, au murit 28 de oameni şi alţi 340 au fost răniţi.

 

News.ro

×