x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Afganistanului, reales în funcţie

Preşedintele Afganistanului, reales în funcţie

09 Sep 2009   •   00:00
Preşedintele Afganistanului, reales în funcţie

Actualul preşedinte afgan Hamid Karzai a fost reales, conform rezultatelor din aproape toate secţiile de votare, dar o comisie ONU anunţă că au fost "dovezi clare şi convingătoare de fraudă".



Comisia Electorală Independentă a anunţat, după numărarea voturilor provenind de la 91,6 la sută dintre secţiile de votare, că preşedintele Karzay a întrunit 54,1 % dintre sufragii, nemaifiind astfel nevoie de un al doilea tur de scrutin.

Pe locul doi în topul preferinţelor cetăţenilor afgani se situează Abdullah Abdullah, cu 28,3 procente, informează Amos News.
Comisia de Contestaţii Electorale a precizat că există dovezi privind existenţa unor fraude şi a cerut o renumărare parţială a voturilor.

Există suspiciuni puternice legate de modul de desfăşurare a alegerilor în trei provincii şi s-a ordonat ca, oriunde există o prezenţă la vot de 100 %, să se numere din nou voturile şi să se prezinte un proces verbal cu privire la ce s-a găsit în urne.

De asemenea, va avea loc o renumărare a voturilor la toate secţiile unde unul dintre candidaţi a obţinut mai mult de 95 la sută din voturi.


×
Subiecte în articol: externe