x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Chinei a vorbit cu omologii din Iran şi Irak, pledând pentru intensificarea cooperării

Preşedintele Chinei a vorbit cu omologii din Iran şi Irak, pledând pentru intensificarea cooperării

18 Aug 2021   •   21:00
Preşedintele Chinei a vorbit cu omologii din Iran şi Irak, pledând pentru intensificarea cooperării

Preşedintele Chinei, Xi Jinping a discutat, miercuri, cu omologii săi din Iran şi Irak, insistând pentru consolidarea relaţiilor diplomatice şi comerciale, informează presa de stat de la Beijing, conform agenţiei Reuters.

Administraţia de la Beijing vrea să dezvolte relaţii de prietenie cu Iranul, i-a transmis Xi Jinping noului preşedinte iranian, Ebrahim Raisi. Preşedintele Chinei a subliniat că cele două ţări trebuie să continue să se susţină reciproc în problemele de interes comun şi în contracararea provocărilor internaţionale. China este unul dintre aliaţii Administraţiei de la Teheran.

"Relaţiile bilaterale au rezistat testelor schimbărilor internaţionale, iar prietenia s-a consolidat în cei 50 de ani de relaţii diplomatice", a afirmat Xi Jinping în conversaţia cu preşedintele Iranului, potrivit agenţiei Xinhua. "China susţine suveranitatea Iranului şi demnitatea naţională, exprimând opoziţie faţă de orice ingerinţă externă", a subliniat Xi Jinping. China a semnat Acordul nuclear iranian din 2015, pe care Iranul şi Statele Unite vor acum să îl relanseze.

În mod separat, Xi Jinping a vorbit miercuri, prin telefon, cu preşedintele Irakului, Barham Salih.

×
Subiecte în articol: Xi Jinping