x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Filipinelor: Barack Obama este “fiu de curvă”

Președintele Filipinelor: Barack Obama este “fiu de curvă”

de Şerban Mihăilă    |    06 Sep 2016   •   12:57
Președintele Filipinelor: Barack Obama este “fiu de curvă”

Extravagantul președinte al Filipinelor, Rodrigo Duterte, l-a catalogat pe șeful Casei Albe, Barack Obama, drept “fiu de curvă”, atunci când a auzit că liderul american se pregătește să-i facă morală pe tema respectării drepturilor omului, scrie “Mail Online”, citând AFP. Cei doi urmau să se întâlnească astăzi, în capitala statului Laos, în cadrul unui forum organizat de Asociația Națiunilor Sud-Asiatice, însă se pare că șeful administrației de la Washington s-a răzgândit după ce a auzit comentariile lui Duterte.

“Trebuie să fii respectuos. Nu mă bombarda cu întrebări și verdicte. Te voi înjura în timpul forumului, fiu de curvă!”, a tunat președintele filipinez, înainte de plecarea spre Laos. “Ne vom bălăci în nămol ca porcii, dacă-mi faci asta”, a declarat, plin de furie, liderul de la Manila. Cunoscut pentru limba sa ascuțită, Duterte a sărit ca ars, atunci când a fost informat că Barack Obama intenționează să-l ia la rost pe tema celor 2.400 de persoane ucise în Filipine, în cele două luni de la începerea mandatului său prezidențial. Potrivit datelor oficiale, oferite publicității duminică, toate aceste victime au fost omorâte, fie în timpul operațiunilor anti-drog ale poliției, fie de către “justițiari” civili, în cadrul războiului declanșat de Duterte împotriva traficanților de droguri. În vârstă de 71 de ani, Duterte a fost ales președinte, după ce a promis electoratului că va ucide zeci de mii de criminali și traficanți de droguri în primele șase luni ale mandatului său. După ce a primit numeroase critici asupra modului în care sunt executate persoanele suspectate de crimă, - din partea Bisericii Catolice, Națiunilor Unite și activiștilor pentru drepturile omului - Duterte a jurat că va continua baia de sânge pe străzile Filipinelor, până când va eradica în totalitate drogurile din țară.

Liderul american își face cruce

Aflat în China, la summitul G20, Barack Obama l-a calificat pe Duterte drept “un personaj colorat” și a dat de înțeles că nu se va mai întâlni cu liderul de la Manila. El a cerut consilierilor săi să evalueze dacă o astfel de întrevedere ar folosi cuiva. “Întotdeauna, vreau să fiu sigur că am o întâlnire productivă, urmată de rezultate concrete”, a spus șeful administrației de la Washington. Obama a recunoscut că drogurile sunt o problemă gravă în Filipine, însă s-a arătat extrem de îngrijorat de modul în care autoritățile de la Manila abordează situația, în încercarea de a soluționa această problemă.

 

×