x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Greciei: Sunt foarte îngrijorat de votul din Parlament

Preşedintele Greciei: Sunt foarte îngrijorat de votul din Parlament

29 Iun 2011   •   12:31
Preşedintele Greciei: Sunt foarte îngrijorat de votul din Parlament

Presedintele Republicii Elene, Karolos Papoulias, si-a exprimat ingrijorarea, astazi, in intalnirea cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, fata de votul critic din Parlamentul grec asupra masurilor de austeritate.

"Nu va ascund ca mintea mea, in acest moment, se afla in Grecia. Este in evolutie o votare foarte critica pentru economia Greciei. Nu va ascund ca sunt foarte ingrijorat de acest proces care are loc in acest moment in Parlamentul Greciei", a spus seful statului grec.

Si Roberta Anastase a aratat ca preocuparea lui Karolos Papoulias in cadrul intalnirii a fost legata de dezbaterea din Parlamentul Greciei.

In plus, ea a precizat ca Karolos Papoulias spera ca atat Puterea cat si Opozitia sa-si asume responsabilitatea asupra masurilor de austeritate.

"Imi spunea domnul presedinte ca e nevoie ca indiferent de formatiunea politica din care face parte un om politic vin anumite momente in istoria unei tari in care responsabilitatea oamenilor politici trebuie sa fie una foarte mare si ca se asteapta la acest lucru si spera, mizeaza ca va vedea acest gest de responsabilitate si din partea Puterii si a Opozitiei, astazi, in Parlamentul Greciei. I-am spus ca noi, din pacate, nu am putut sa mizam pe acest lucru in Parlamentul Romaniei si ca de fiecare data aceste legi extrem de dificile, dar necesare au fost trecute prin votul exclusiv al majoritatii si nu am beneficiat nici macar de o neutralitate a Opozitiei", a afirmat Anastase, potrivit Agerpres.

Presedintele Camerei Deputatilor a subliniat ca seful statului grec s-a aratat interesat de deciziile luate de Romania in timpul crizei economice.

"E preocupat de masurile pe care Grecia trebuie sa le ia in urmatoarea perioada si pentru ca Romania este in situatia in care a luat aceste decizii, normal ca il intereseaza aceste experiente prin care noi am trecut", a spus Anastase.

×