x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Joe Biden afirmă că asistența militară inițială a SUA este în drum spre Israel

Președintele Joe Biden afirmă că asistența militară inițială a SUA este în drum spre Israel

de Redacția Jurnalul    |    08 Oct 2023   •   21:04
Președintele Joe Biden afirmă că asistența militară inițială a SUA este în drum spre Israel
Sursa foto: Hepta

Joe Biden i-a spus duminică premierului israelian, Benjamin Netanyahu, că "asistența suplimentară pentru Forțele de Apărare israeliene este acum în drum spre Israel, urmând ca în zilele următoare să se acorde mai multă asistență".

Președintele american Joe Biden i-a spus duminică premierului Benjamin Netanyahu că asistența suplimentară pentru Forțele de Apărare israeliene este în drum spre Israel și că vor urma și mai multe în zilele următoare, a declarat Casa Albă după convorbirea lor.

Statele Unite vor trimite mai multe nave și avioane militare mai aproape de Israel în semn de susținere, a declarat secretarul apărării Lloyd Austin, Washingtonul considerând că ultimul atac al Hamas s-ar fi putut produce pentru a perturba o potențială normalizare a legăturilor dintre Israel și Arabia Saudită, notează Reuters.

În urma convorbirii dintre cei doi lideri, Casa Albă a emis o declarație, în care se spune: "Președintele și-a exprimat din nou profunda compasiune pentru toți cei dispăruți, răniți și uciși și a promis sprijinul său deplin pentru guvernul și poporul Israelului în fața unui atac fără precedent și îngrozitor al teroriștilor Hamas”.

Biden și Netanyahu au discutat despre luarea de ostatici de către teroriștii Hamas, inclusiv familii întregi, bătrâni și copii mici.

Luptătorii Hamas au năvălit în orașele israeliene, în timp ce țara a suferit sâmbătă cea mai sângeroasă zi din ultimele decenii. Duminică, Israelul i-a atacat pe palestinieni cu lovituri aeriene în Gaza, iar sute de persoane ar fi fost ucise de ambele părți. Spirala violențelor amenință să declanșeze un nou război major în Orientul Mijlociu.

Atacul lansat de Hamas în zorii zilei de sâmbătă a reprezentat cea mai mare și mai mortală incursiune în Israel de când Egiptul și Siria au lansat un asalt brusc în încercarea de a recupera teritoriile pierdute în războiul de Yom Kippur, în urmă cu 50 de ani.

(sursa: Mediafax)

×