x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele sirian se răzbună pe Steve Jobs

Preşedintele sirian se răzbună pe Steve Jobs

04 Dec 2011   •   21:00
Preşedintele sirian se răzbună pe Steve Jobs

Regimul de la Damasc al presedintelui sirian Bashar Assad nu-si mai stapaneste spaima de a nu fi alungat de la putere, sufland si-n iaurt, ca sa-si salveze pielea. Sambata, in tara "stramoseasca" a fostului CEO al Apple, celebrul Steve Jobs, a fost interzis iPhone-ul, la presiunile Guvernului care incearca sa-i reduca la tacere pe protestatari. Acestia lupta de opt luni, dupa modelul "Pri­ma­verii arabe", sa inlature "di­nas­tia" Assad si sa faca din Siria o democratie. Peste 3.000 de protestatri sirieni, in­­c­­lusiv copii, au fost nimiciti pana acum de armata pre­sedintelui tarii.

De sambata, iPhone este scos in Siria, in afara legii, pentru a-i impie­dica pe pro­tes­tatari sa foloseasca po­pularul mijloc de comunicare sa "retina" in memoria sa electronica imagini ale violentelor proteste din Siria si sa le difuzeze mai departe pe Internet, prin retele de socializare si prin YouTube, scrie Daily Mail.

Fara indoiala, masura luata de guvernul sirian l-a mahnit pe tatal lui Steve, Abdulfattah John Jandali, care s-a nascut in Siria si care a intervenit recent, prin intermediul YouTube, in sprijinul sirienilor.
Un activist sirian a declarat, cu conditia pastrarii anonimatului, ca "este suficient ca oricare turist sau vizitator al Siriei sa aiba un iPhone, pentru a fi banuit ca este spion. (...) Steve Jobs s-ar rasuci in mormant daca ar afla ca tara lui de origine a interzis emblematicul dispozitiv creat de el". In iunie, regimul sirian a inchis Internetul si retelele de telefonie mobila 3G, pentru a-i impie­dica pe manifestanti sa comunice cu usurinta intre ei.

×