x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele statului Peru ne asigură că "nu e sfârşitul lumii dacă fumezi un joint"

Preşedintele statului Peru ne asigură că "nu e sfârşitul lumii dacă fumezi un joint"

27 Sep 2016   •   23:35
Preşedintele statului Peru ne asigură că "nu e sfârşitul lumii dacă fumezi un joint"

Noul preşedinte al statului Peru, Pedro Pablo Kuczynski, a cărui ţară este pe locul doi în topul producătorilor mondiali de cocaină, are o părere cel puţin neutră despre consumul de marijuana, declarând că "nu este sfârşitul lumii dacă fumezi un joint", chiar dacă a precizat apoi că nu intenţionează să legalizeze consumul acestui drog recreativ, conform AFP.

"Cred că liberalizarea (consumului) acestui drog nu este o chestiune chiar atât de simplă, iar statul Peru, de unul singur, nu o va face. Eu sunt o persoană cu convingeri liberale şi cred că dacă fumezi un joint nu este sfârşitul lumii, însă în ceea ce priveşte drogurile dure (cocaina, heroina etc n.r.), consumul lor este grav", a susţinut preşedintele Kuczynski, 78 de ani, duminică, într-un interviu televizat.

"Mai mulţi preşedinţi latinoamericani au sprijinit acest lucru (legalizarea consumului de marijuana), însă ceea ce vă pot spune este că ţările în care consumul este liber, ca Olanda, Portugalia sau Elveţia, au probleme grave", a adăugat el, fără a preciza însă care sunt problemele "grave" cu care se confruntă ţări precum Olanda sau Elveţia.

Peru este cel de-al doilea producător mondial de cocaină, după Columbia, o activitate evaluată oficial la aproximativ 8,5 miliarde de dolari pe an.

După ce Uruguayul a luat în decembrie 2013 decizia de a legaliza producţia, distribuţia şi consumul de canabis, alte ţări latinoamericane precum Mexicul, Columbia şi Chile au trecut la poziţii mai tolerante faţă de consumul de droguri uşoare, în contextul legalizării progresive a consumului de marijuana pe continentul american. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Pedro Pablo Kuczynski