x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintelui Braziliei i-a crescut tensiunea

Preşedintelui Braziliei i-a crescut tensiunea

de Sînziana Stancu    |    28 Ian 2010   •   00:00

Luiz Inacio Lula da Silva a fost dus de urgenţă la spital, renunţând să mai plece la Davos, la Foromul Economic Mondial, după ce a făcut tensiune mare.



În vârstă de 64 de ani, Lula, vizibil obosit şi slăbit, a fost internat de urgănţă joi în spital. În aceeaşi zi, preşedintele brazilian a părăsit spitalul şi a fost dus la reşedinţa lui din Sao Paulo, unde se va odihni cel puţin până la sfârşitul săptămânii.

Lula a făcut tensiune din cauza stresului, a călătoriilor fecvente şi a lipsei de odihnă, a explicat medicul său, Cleber Ferreira, citat de Reuters.

Pentru prima oară de când fostul lider sindical a venit la putere, în 2003, se pun semne de întrebare despre starea lui de sănătate şi despre puterea de a-şi mai susţine candidatul propus de el, Dilma Rousseff, şeful administraţiei sale, în campania din toamnă, pentru alegerile prezidenţiale. Lula nu va mai putea candida, pentru că legea braziliană dă posibilitatea obţinerii doar a două mandate prezidenţiale consecutive.

CEL MAI POPULAR
Lula este cel mai popular preşedinte din istoria recentă a Braziliei, ţară din America Latină cu cea mai dezvoltată economie. În timpul celor două mandate ale sale, Brazilia a avut cea mai mare creştere economică din ultimii 30 de ani. Fost muncitor şi lider sindical, Lula a câştigat încrederea investitorilor în 2003, lăsând în urmă deceniile retoricii de stânga în favoarea unor politici economice pragmatice, luptând împotriva inegalităţilor sociale, dar, în acelaşi timp, aplicând principiile economiei de piaţă. În ultimul trimestru al anului trecut, el a ajutat Brazilia să iasă dintr-o scurtă perioadă de recesiune, scăzând taxele şi impozitele, ieftinind creditele şi mărind salariul minim pe economie.

×
Subiecte în articol: externe