x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presedintie - Hillary vrea iar la Casa Alba

Presedintie - Hillary vrea iar la Casa Alba

de George Daniel Ripa    |    22 Ian 2007   •   00:00
Presedintie  -  Hillary vrea iar la Casa Alba

Hillary Clinton si-a anuntat decizia de a participa la alegerile prezidentiale din 2008, insa pentru asta trebuie sa isi convinga si colegii democrati.

Bill, un posibil prim domn al Americii. Hillary Clinton si-a anuntat decizia de a participa la alegerile prezidentiale din 2008, insa pentru asta trebuie sa isi convinga si colegii democrati.

"Am intrat in cursa pentru a castiga alegerile", a anuntat fosta prima doamna a Americii pe site-ul sau de internet. In discursul postat pe internet, Hillary l-a atacat dur pe actualul presedinte republican. "Dupa sase ani cu George Bush, este timpul sa reinnoim promisiunile catre America", a declarat Hillary. "Am crescut intr-o familie americana din clasa medie si noi credeam in acele promisiuni. Inca mai cred si acum", a declarat Hillary. Daca va obtine nominalizarea din partea democratilor, Hillary va deveni prima femeie din istoria SUA care participa la alegerile prezidentiale.

Barak Obama . Decizia lui Hillary vine la o saptamana dupa ce Barak Obama, unul dintre cei mai "in voga" politicieni democrati, de origine musulmana, si-a anuntat oficial intentia de a candida la prezidentiale. Fosta prima doamna il va numi in functia de presedintele al comitetului sau electoral pe actualul guvernator de New Mexico, Bill Ruichardson, un politician de origine hispanica. Prin aceasta mutare, Hillary incearca sa atraga voturile minoritatilor, in lupta interna cu Obama. Daca va castiga nominalizarea din partea democratilor, Hillary va avea doua subiecte greu de digerat in campania electorala: scandalul sexual in care a fost implicat Bill si faptul ca in 2002 a votat pentru trimiterea trupelor americane in Irak.

×
Subiecte în articol: externe hillary