x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PRESIUNEA LUI TRUMP ASUPRA EMIRATULUI QATAR SE ÎNMOAIE CU UN CONTRACT DE 12 MILIARDE DOLARI PENTRU AVIOANE F-15

PRESIUNEA LUI TRUMP ASUPRA EMIRATULUI QATAR SE ÎNMOAIE CU UN CONTRACT DE 12 MILIARDE DOLARI PENTRU AVIOANE F-15

de Dan Constantin    |    16 Iun 2017   •   13:42
PRESIUNEA LUI TRUMP ASUPRA EMIRATULUI QATAR SE ÎNMOAIE CU UN CONTRACT DE 12 MILIARDE DOLARI PENTRU AVIOANE F-15

Donald Trump lansa un avertisment sever, ca un ultimatum,către Qatar, acuzat că sprijină terorismul de la cel mai înalt nivel.Mesajul dur al presedintelui SUAa fost făcut în prezența presedintelui Iohannis la conferinta de presa de vinerea trecută ,pe peluza Casei Albe.

 După doar câteva zile,miercuri 14 iunie, tot la Washington,secretarul de stat al Apărării îl primeste foarte amical pe ministrul Apărării din Qatar și anunță semnarea unui contract pentru 36 aparate de luptă F-15 livrate de Boeing.Contractul are valoarea de 12 miliarde dolari. Secretarul de stat Tillerson face și el o declaratie de simpatie pentru Qatar, un aliat important în lupta împotriva staului islamic.

În Qatar se află o importantă baza americană, la Al Oudeid, cu efectiv de 11 mii militari de unde sunt lansate atacuri asupra tintelor sdin Siria și Iraq.

Statele Unite au sprijinit blocada declansata recent de Arabia Saudită,Egipt și Emiratele Arabe Unite pentru izolarea Qatarului.

Comanda de aparate F-15 salvează circa 60 de mii de locuri de munca în SUA  si prelungirea vieții pentru liniile de producție la Boeing a acestui avion. 

×