x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presupusul organizator rus al unei operațiuni de trafic de cocaină în Argentina, arestat în Germania

Presupusul organizator rus al unei operațiuni de trafic de cocaină în Argentina, arestat în Germania

02 Mar 2018   •   13:48
Presupusul organizator rus al unei operațiuni de trafic de cocaină în Argentina, arestat în Germania

Presupusul organizator principal rus al unei operaţiuni de trafic cu cocaină în cadrul Ambasadei Rusiei în Argentina, Andrei Kovalciuk, a fost arestat în Germania, a anunţat vineri poliţia din Berlin. 

"Unităţi berlineze l-au arestat pe Kovalciuk. El se află în prezent în detenţie", a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei capitalei Germaniei. 

"Anchetatori berlinezi au reţinut ieri (joi - n.r.) un rus de 49 de ani la Scharmützelsee (în apropiere de Berlin) pe baza unui mandat de arestare internaţional rus", a informat pe Twitter Parchetul General din Berlin. 

El este acuzat că a constituit "o organizaţie criminală care a avut ca scop traficul de cocaină din Argentina spre Rusia", a adăugat Parchetul General. 

Andrei Kovalciuk, care se ascundea în Germania, este suspectat că a fost principalul organizator al operaţiunii de trafic de droguri în care 400 de kg de cocaină, ascunse în 16 valize, au fost descoperite la 13 decembrie 2016, în urma unui denunţ al ambasadorului rus Viktor Koronelli, într-o şcoală situată într-o clădire-anexă a Ambasadei ruse, ceea ce a declanşat o anchetă de lungă durată. 

Înainte de arestarea lui Kovalciuk, cinci persoane au fost reţinute în acest caz în cadrul căruia ancheta este derulată în comun de forţele de poliţie din două ţări: două persoane au fost arestate în Argentina, iar alte trei, în Rusia. 

Printre persoanele arestate la Buenos Aires figurează şi un rus naturalizat argentinian, care a intrat în poliţia capitalei în 2013. 

Drogurile, "de o mare puritate" şi de o valoare "de circa 50 de milioane de euro pe piaţa rusă", erau destinate să ajungă în Rusia şi probabil şi în Germania, conform anchetatorilor.

AGERPRES

×