x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul spune că nu are informații despre locul unde se află Evgheni Prigojin

Kremlinul spune că nu are informații despre locul unde se află Evgheni Prigojin

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   21:00
Kremlinul spune că nu are informații despre locul unde se află Evgheni Prigojin
Sursa foto: Hepta

Kremlinul a anunțat marți că nu are nicio informație despre locul unde se află Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, transmite The Guardian.

Conform termenilor acordului care a pus capăt revoltei din weekend, lui Prigojin urma să i se permită să se mute în Belarus, iar luptătorilor săi li s-a oferit șansa de a se alătura forțelor armate regulate ale Rusiei sau de a se muta cu el în Belarus.

Reuters relatează că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat la briefingul său obișnuit de presă că acordul care a pus capăt revoltei a fost pus în aplicare și că președintele Vladimir Putin s-a ținut întotdeauna de cuvânt. El a spus că nu știe câți luptători Wagner vor semna contracte cu Ministerul Apărării în urma acordului.

Kremlinul a declarat că Putin se va adresa marți membrilor unităților militare rusești, Gărzii Naționale, forțelor de securitate și altor persoane care au ajutat la menținerea ordinii în timpul revoltei de sâmbătă.

Marți, s-a raportat că un avion care i-ar aparține lui Prigojin a aterizat în apropiere de Minsk, în Belarus.

Într-un discurs rostit marți în capitala Belarusului, Alexander Lukașenko a declarat că a fost „dureros” să urmărească evenimentele din Rusia și că a pus trupele și poliția belarusă în alertă maximă în timpul crizei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Kremlin evgheni prigojin